Nu ska skatten betalas in

EU-KONTORET2003-12-16
Kommissionen ska betala in skatt för ersättningar till anställda vid EUs stockholmskontor.
I Statstjänstemannen 2/01 skrev vi att ett tiotal anställda riskerade eftertaxering för  semester- och övertidsersättningar fem år tillbaka i tiden. I samband med utredningen om fakturafusket visade det sig att vare sig arbetsgivaravgifter eller skatt betalats för ersättningarna. Kommissionen beslutade då att betala in arbetsgivaravgifterna, men uppmanade de lokalanställda att själva betala in skatten. Men nu har kommissionen beslutat att även stå för inkomstskatten.
– Vi betalar in beloppet som innehållen skatt direkt till skattemyndigheten. Det betyder att vi även står för eventuella förseningsavgifter, förklarar kontorets nuvarande chef Hans Alldén.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

EU
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.