Upphandlingsmyndigheten fick utmärkelsen Sveriges modernaste myndighet.
Bild: Mostphotos
Upphandlingsmyndigheten fick utmärkelsen Sveriges modernaste myndighet.

Upphandlingsmyndigheten är modernast

UPPHANDLINGSMYNDIGHETEN2019-11-13
Liten, men smart och modern. Så beskrivs Upphandlingsmyndigheten i juryns motivering till priset som Sveriges modernaste myndighet.

På sin hemsida beskriver Upphandlingsmyndigheten sin vision som ”sunda offentliga affärer för en hållbar framtid”. Uppdraget är att utveckla hållbara och effektiva offentliga upphandlingar. 

Nu har Upphandlingsmyndigheten utsetts till Sveriges modernaste myndighet. Enligt juryn har man på kort tid skapat en myndighet där alla anställda drar åt samma håll.

”I det uppdraget har man visat sig modern i sitt tänk och smart i sitt sätt att arbeta”, skriver juryn i motiveringen.

STs förbundsordförande Britta Lejon var en av jurymedlemmarna, tillsammans med bland annat Lena Emanuelsson, ordförande för Saco-S. Bakom utmärkelsen står Kvalitetsmässan, som arrangeras av Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen i samarbete med bland annat olika fackförbund och företag.

Prissumman ligger på 50 000 kr.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Bo Aspman (ej verifierad) tis, 11/19/2019 - 09:25
Det är trevligt med att någon får pris men vad är det som är modernt och bra?
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.