Vädjar till statsanställda att rycka in extra

MIGRATIONSVERKET2015-10-07

Skånes landshövding Margareta Pålsson vädjar till statsanställda i länet att rycka in och hjälpa Migrationsverket med registrering av asylansökningar.

Migrationsverket i Skåne går den här veckan över till skiftarbete dygnet om och behovet av extra personal är störst under nätter och helger. Nu vill landshövding Margareta Pålsson att anställda vid andra statliga myndigheter i Skåne ska gå in och jobba extra åt Migrationsverket.

”Vi har en extraordinär flyktingsituation i Skåne som kräver extraordinära insatser av oss. Därför uppmanar jag alla statliga myndigheter i Skåne att ge medarbetare möjlighet att under en kortare tid stärka bemanningen i Migrationsverkets registreringsprocess, som har blivit en flaskhals i mottagandet av asylsökande”, kommenterar Margareta Pålsson i ett pressmeddelande. 

Formellt blir medarbetaren anställd av Migrationsverket under arbetstiden. Den egna myndigheten får vara beredd att ställa upp med vilotid när det behövs. Migrationsverket behöver en snabb förstärkning av rutinerad administrativ personal som kan börja arbeta i stort sett omedelbart. Det skulle bland annat innebära att ensamkommande barn snabbare kommer vidare i asylprocessen.  

”Jag hoppas på ett snabbt och positivt gensvar. Flera medarbetare är redan aktiva i de fantastiska frivilliginsatser som görs i Skåne. Här får de och andra en möjlighet att kanalisera sitt engagemang i konkret arbete i ankomstprocessen”, säger Margareta Pålsson. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Asyl Flyktingar
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA