Lönefrosseriet frestar på fotfolkets förtroende

DEBATT: LÖN2011-12-20

De högsta chefernas arbete motsvarar inte de höga löner de får, skriver signaturen ”FK-anställd”.

Kan inte förståhur en generaldirektör för Försäkringskassan har en lön på 144 000 kronor, vilket motsvarar statsministerns lön. En statsminister borde ha den högsta lönen inom staten, vilket gör detta ännu skummare. Det verkar finnas någon typ av lönesättning där de högsta cheferna får löner som inte motsvarar det arbete de utför.

Det skulle vara intressant att se hur glappet ökat mellan vanliga handläggare och de högsta cheferna under årens lopp på Försäkringskassan. Jag misstänker att det ökat väsentligt.

Sedan kan jag inget annat än småle åt Dan Eliassons kommentar till sin höga lön, Han har ju så stora skulder att betala av. Det är ju ett eget val han gör och har absolut inget samband med den höga lönen. Hur många vanliga handläggare har inte stora skulder som de ska klara att betala av på låga löner.

Fortsätter detta lönefrosseri så kommer förtroendet från fotfolket att minska avsevärt. När det gäller våra löner finns det alltid lite pengar. I bästa fall kan man räkna med några hundralappar. Ställ detta mot ledningens löneutveckling.

Fk-anställd

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA