Skrämmande höga gd-löner

DEBATT: LÖN2011-12-20

Generaldirektörerna på Försäkringskassan och Trafikverket har orimligt höga fantasilöner, skriver lokföraren Sandor Herold.

Artkeln om statliga chefslöner var verkligen en skrämmande läsning. Skrämmande hur vissa chefer kan ha löner på över 140 000 kronor i månaden.

Ta Dan Eliasson, vars lön ligger på 144 000 kronor i månaden. Enbart hans löneförhöjning på 32 800 kronor när han lämnade Migrationsverket är nästan lika stor som min månadslön som lokförare, inklusive alla tilllägg. Är det verkligen rimligt med sådana fantasilöner?

Ett annat exempel är Gunnar Malm, chef för Trafikverket, som har en lön på 135 000 kronor i månaden. I mitt jobb drabbas jag nästan dagligen av detta verks urusla insatser i form av signalfel, växlar som inte fungerar som de ska, kontaktledningar som ramlar ner och en allmänt uruselt skött tågföring som innebär att jag faktiskt inte minns när jag var i tid med ett tåg som har slutstation Malmö. Snöröjningen de senaste vintrarna skall vi bara inte tala om!

Ett statligt verk som sköts så illa som Trafikverket ska inte ha chefslöner på 135 000 kronor.

Sedan undrar jag vad man sysslar med på myndigheten Polarforskningssekretariatet? Där har man en chef som tjänar 71 100 kr i månaden. En artikel om vad detta verk sysslar med vore säkert på sin plats i ett kommande nummer.

Sandor Herold

Lokförare, Malmö

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA