Svar: Vi har seriöst prövat hundratals namn

DEBATT: DEBATT2017-09-01

Jag vill tacka skribenterna för synpunkterna på förslaget om nytt förbundsnamn. Förbundsstyrelsen fick i uppdrag från kongressen att ta fram ett förslag på nytt namn – det har vi gjort och en enig förbundsstyrelse föreslår nu Sterka som nytt namn. 

I processen har det funnits möjlighet att lämna förslag på nytt namn. Hundratalet medlemmar har tagit chansen och skickat in sina förslag. Vi har seriöst prövat alla de namnen tillsammans med flera hundra andra namnförslag som vår namnbyrå tog fram.

Alla förslag ska passera en stenhård granskning, inte minst hos Patent- och registreringsverket. Till slut kunde en enig förbundsstyrelse föreslå Fackförbundet Sterka, som syftar på att vi vill stärka våra medlemmar. Att Sterka stavas med e handlar om att vi vill ha ett egennamn som är unikt för oss. 

En viktig anledning till att vi vill ha ett nytt förbundsnamn är att vi vill bort från ST, som uppfattas som en förkortning men inte längre står för något, och för att vi vill inkludera alla våra medlemmar. I dag har vi medlemmar inom myndigheter, statliga bolag och den privata sektorn.

Därför har namn som innehåller ordet stat inte varit aktuella – vi vill att alla medlemmar ska känna sig välkomna till oss. 

Peter Lennartsson
vice ordförande i Fackförbundet ST

Peter Lennartsson, vice ordförande i Fackförbundet ST.
Bild: Andy Phrat
Peter Lennartsson, vice ordförande i Fackförbundet ST.

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

ÄMNEN:

Sterka
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.