Svar: Vi har seriöst prövat hundratals namn

DEBATT: DEBATT2017-09-01

Jag vill tacka skribenterna för synpunkterna på förslaget om nytt förbundsnamn. Förbundsstyrelsen fick i uppdrag från kongressen att ta fram ett förslag på nytt namn – det har vi gjort och en enig förbundsstyrelse föreslår nu Sterka som nytt namn.

I processen har det funnits möjlighet att lämna förslag på nytt namn. Hundratalet medlemmar har tagit chansen och skickat in sina förslag. Vi har seriöst prövat alla de namnen tillsammans med flera hundra andra namnförslag som vår namnbyrå tog fram.

Alla förslag ska passera en stenhård granskning, inte minst hos Patent- och registreringsverket. Till slut kunde en enig förbundsstyrelse föreslå Fackförbundet Sterka, som syftar på att vi vill stärka våra medlemmar. Att Sterka stavas med e handlar om att vi vill ha ett egennamn som är unikt för oss.

En viktig anledning till att vi vill ha ett nytt förbundsnamn är att vi vill bort från ST, som uppfattas som en förkortning men inte längre står för något, och för att vi vill inkludera alla våra medlemmar. I dag har vi medlemmar inom myndigheter, statliga bolag och den privata sektorn.

Därför har namn som innehåller ordet stat inte varit aktuella – vi vill att alla medlemmar ska känna sig välkomna till oss.

Peter Lennartsson
vice ordförande i Fackförbundet ST

Peter Lennartsson, vice ordförande i Fackförbundet ST.
Bild: Andy Phrat
Peter Lennartsson, vice ordförande i Fackförbundet ST.

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

ÄMNEN:

Sterka
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA