Enighet om nytt EU-program

EU2013-09-06
En överenskommelse mellan Europaparlamentet och ministerrådet ska öka jämställdheten, minska diskrimineringen och reducera långtidsarbetslösheten. Budgeten omfattar 815 miljoner euro.

Europaparlamentets sysselsättningsutskott har kommit överens  med ministerrådet om ett nytt program för sysselsättning och social innovation. Programmet ska bland annat främja tillgång till mikrolån och arbetstagarnas rörlighet, skriver de svenska fackens Brysselkontor.

Programmet ska löpa under perioden 2014-2020 och fokusera på att hjälpa unga människor, främja jämställdhet, bekämpa diskriminering och minska långtidsarbetslöshet och social exkludering. Det nya programmet innebär att tre nuvarande program slås samman – det europeiska instrument för mikrokrediter, Progress-programmet samt europeiska arbetsförmedlingstjänsten Eures.

Av den totala budgeten på 815 miljoner euro ska 61 procent gå till Progress, 21 procent till mikrokrediter och socialt entreprenörskap och 18 procent till Eures, skriver Brysselkontoret.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.