Försäkringskassan kritiserar utredningen

NYHET2005-02-07

Utredningen har räknat fel och remisstiden har varit för kort. Det skriver Försäkringskassan i sitt remissvar till lokaliseringsutredningen.

Försäkringskassan beklagar att den bara fått en vecka på sig att lämna synpunkter på lokaliseringsutredningens rapport. Det har medfört att det inte har gått att göra några analyser av konsekvenserna av omlokaliseringen.

Utredningen föreslår att 500 årsarbetare placeras i Arvidsjaur, Östersund och Gotland.

Försäkringskassan menar att förslaget att omlokalisera gemensam service ligger i linje med kassans egen utredning.

Men att flytta indrivning av underhållsbidrag i internationella ärenden till Gotland kräver en omfattande kompetensuppbyggnad. Det handlar om 50 tjänster, inte 100 som det står i utredningen.

Försäkringskassan underkänner utredningens beräkning av kostnader.

Den utgår från att verksamheten finns i Stockholm, medan den i själva verket är utspridd i landet.

Kassan riktar också kritik mot att utredningen räknar med att löneläget är lägre i de nya regionerna och att det saknas beräkningar av vad ny uppbyggnad av kompetens kostar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA