Fransk kritik mot frihandelsavtalet TTIP

EU2015-09-29

Frankrike överväger att stoppa de pågående förhandlingarna om frihandelsavtalet TTIP mellan EU och USA, skriver Europaportalen.

Europaportalen citerar Frankrikes handelsminister Matthias Fekl som uttalat sig i tidningen Sud Ouest. Matthias Fekl anser att förhandlingarna om TTIP mellan EU och USA är för slutna:

”De äger rum i en total brist på öppenhet och i ett stort dunkel, detta utgör ett demokratiskt problem”, har den socialdemokratiske ministern Matthias Fekl sagt enligt Sud Ouest.

Den franske handelsministern kritiserar att amerikanska folkvalda fått insyn i fler dokument än de europeiska kollegorna:

”Om inget ändras visar det att det inte finns någon vilja att nå ömsesidigt fördelaktiga förhandlingar. Men förhandlingarna går inte framåt och där de gör det är det inte i rätt riktning. Frankrike överväger alla alternativ, inklusive att helt enkelt avsluta förhandlingarna”, sade Matthias Fekl enligt Europaportalen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

EU Frihandel
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA