Moderat kräver svar om flyttkostnader

FLYTTEN2005-04-21

– Det är som att köpa grisen i säcken. Moderata riksdagsledamoten Marietta de Pourbaix-Lundin har förgäves försökt få svar på vad myndighetsflytten kostar.

– Jag har läst er tidning och jag blir så upprörd över att regeringen mörkar siffrorna, säger Marietta de Pourbaix-Lundin.

Hon har själv tagit kontakt med ST Press för att berätta att hon upprepade gånger har försökt få besked om kostnaderna, men utan resultat.

– Jag ställde en skriftlig fråga till Pär Nuder om hur kostnaderna skulle redovisas. Ulrica Messing svarade att det är först när omlokaliseringen är genomförd som man vet hur stora de blir.

Under riksdagens frågestund ställde Marietta de Pourbaix-Lundin också en fråga till Mona Sahlin.

– Jag undrade vad den totala prislappen skulle bli på den här gigantiska flyttkarusellen. Skulle det bli 2 miljarder, 3 miljarder? Men jag fick inget svar då heller.

– Vi ska alltså fatta beslut in blanco!

Marietta de Pourbaix-Lundin säger att hon blir upprörd både som skattebetalare och som riksdagsledamot för Stockholms län.

– Det är ju människor av kött och blod man flyttar. Och det är ett nollsummespel som inte ger ett enda nytt jobb!

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA