Nytt förbud mot ensamarbete

KRIMINALVÅRDEN2012-01-27
Arbetsmiljöverket förbjuder på nytt ensamarbete på häkte, den här gången på häktet i Umeå. Enligt tidningen Arbetarskydd är anledningen omedelbar fara för personalens säkerhet.

Arbetsmiljöverkets beslut kom sedan skyddsombudet vid häktet beslutat att stoppa arbetet.

”Vi bedömde att det fanns risk för att personalen skulle bli utsatt för hot och våld om bristerna inte åtgärdades. I dagsläget är det inte okej för personalen att utföra ensamarbete med klientnära uppgifter, till exempel ensam i cell eller i samtal med klienter”, säger verkets inspektör Heli Aarnipuro till tidningen.

De närmare detaljerna i verkets beslut och rapport har belagts med sekretess.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.