Organiserad rymning från SiS-hem

SIS2021-02-01
Tre kvinnliga intagna övermannade personalen och rymde från Statens institutionsstyrelses LVM-hem Lunden under natten mot söndagen. De tre kvinnorna tog personalens passerkort för att ta sig ut, rapporterar SVT.

Det var från Statens institutionsstyrelses, SiS, LVM-hem i Lund rymningen genomfördes. Där vårdas särskilt vårdkrävande kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Enligt SVT övermannades personalen av tre av de intagna som tog deras passerkort.

En av rymmarna hittades ganska snart i närområdet, medan de två andra fortfarande på söndagen var på fri fot.

”Det är tre unga vuxna tjejer det rör sig om. De utgör ju ingen fara för allmänhet utan för sig själva, det är därför vi vill hitta dem”, sade polisens presstalesperson Evelina Olsson till SVT.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till hemmet, men ingen av personalen eller de intagna ska ha skadats i samband med rymningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

SiS
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.