Polisen kan ingå myndighetssamarbete

SAMVERKAN2011-02-22

Polisen kan ingå i ett myndighetsgemensamt servicecenter för staten. Det anser Statskontoret efter att ha sett över förutsättningarna för samarbete om personaladministration och ekonomi.

Statskontoret ser inga avgörande hinder för att föra över Polisens administrativa center, Pac, till ett myndighetsgemensamt servicecenter. Men först måste Rikspolisstyrelsen, RPS, genomföra en fördjupad analys kring sekretess- och informationssäkerhetsfrågor. Bildandet av ett myndighetsgemensamt servicecenter för ekonomi- och personaladministrativa tjänster i staten förbereds för närvarande av Servicecenterutredningen.

Statskontoret har haft ett särskilt uppdrag av regeringen att se över förutsättningarna att föra över hela eller delar av Pacs verksamhet till det myndighetsgemensamma servicecentret. Pac hanterar i dag ekonomi- och personaladministrativa tjänster åt de 21 polismyndigheterna, RPS, Rikskriminalpolisen, Statens kriminaltekniska laboratorium och Polishögskolan.

”Polisen har redan gjort stora besparingar genom en samlad ekonomi- och personaladministration. Men det är möjligt att göra ytterligare besparingar genom tydligare ansvarsförhållanden och minskat dubbelarbete. Möjligheterna till stordriftsfördelar i ett myndighetsgemensamt servicecenter ökar på längre sikt i takt med att servicecentret knyter till sig fler kundmyndigheter och blir mer fast etablerat”, säger Statskontorets generaldirektör Yvonne Gustafsson i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA