RPS lokaler i Kiruna utrymda

BOMBHOT2008-09-05

Under fredagen har Rikspolisstyrelsen utrymt sina lokaler i Kiruna. Anledningen är ett brev med misstänkt, okänt innehåll.

Enligt Norrbottenskuriren har personalen i den flygel där posthanteringen finns evakuerats till en intilliggande byggnad. Mellan 30 och 40 personer arbetar i lokalerna, bland annat personal som jobbar med den automatiska trafikkontrollen. I lokalerna finns också service- och ledningsfunktioner.

Det var ett svarskuvert tjockt nog att rymma en mobiltelefon som väckte personalens misstankar, skriver Norrbottenskuriren. Efter kontakt med polisens länskommunikationscentral i Luleå har lokalerna spärrats av i väntan på att polisens bombgrupp ska anlända från Stockholm, säger Rikspolisstyrelsens enhetschef Sven-Olov Hansson till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.