RPS lokaler i Kiruna utrymda

BOMBHOT2008-09-05
Under fredagen har Rikspolisstyrelsen utrymt sina lokaler i Kiruna. Anledningen är ett brev med misstänkt, okänt innehåll.

Enligt Norrbottenskuriren har personalen i den flygel där posthanteringen finns evakuerats till en intilliggande byggnad. Mellan 30 och 40 personer arbetar i lokalerna, bland annat personal som jobbar med den automatiska trafikkontrollen. I lokalerna finns också service- och ledningsfunktioner.

Det var ett svarskuvert tjockt nog att rymma en mobiltelefon som väckte personalens misstankar, skriver Norrbottenskuriren. Efter kontakt med polisens länskommunikationscentral i Luleå har lokalerna spärrats av i väntan på att polisens bombgrupp ska anlända från Stockholm, säger Rikspolisstyrelsens enhetschef Sven-Olov Hansson till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.