Sida varnar för fler omlokaliseringar

NYHET2005-03-01

Sida väntar sig att ytterligare ett trettiotal tjänster som myndigheten finansierar ska förläggas till Gotland. Placeringen kommer att göra verksamheten mindre effektiv, varnar GD Maria Norrfalk.

Redan i år ska en ny Sida-enhet byggas upp i Visby, enligt ett regeringsbeslut. Det är en enhet för Östersjösamarbete, och ska ha ett tjugotal tjänster.

Nu bedömer Sida att regeringens utredare Jan Bergqvist kommer att föreslå att ytterligare ett trettiotal tjänster inrättas på Gotland. Det gäller utvidgad verksamhet genom Internationella Programkontoret samt insatser för att uppmuntra svenska kommuner att delta i biståndsarbete.

Sidas generaldirektör Maria Norrfalk är kritisk till att dessa tjänster läggs utanför Stockholm.

– Det gör den nya verksamheten mindre effektiv, säger hon.

Orsakerna är ökade reskostnader, sämre kvalitet i arbetet och sämre möjligheter till dialog med centrala organisationer, myndigheter och privatpersoner.

Jan Bergqvist skulle enligt regeringens tidsplan lämna sitt slutförslag i dag, men arbetet är försenat. Förslaget läggs tidigast den 7 mars.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA