Bild: SiS

SiS generaldirektör kallas till socialutskottet

SIS2021-01-29

Riksdagens socialutskott vill att socialminister Lena Hallengren och generaldirektören för Statens institutionsstyrelse, Elisabet Åbjörnsson Hollmark, kommer till utskottet för att förklara missförhållandena på ungdomshemmet Björkbacken, rapporterar P4 Göteborg.

Socialutskottet kallar till sig socialminister Lena Hallengren, S, och generaldirektören för Statens institutionsstyrelse, SiS, Elisabet Åbjörnsson Hollmark, för att redovisa hur SiS ska komma till rätta med missförhållandena på ungdomshemmet Björkbacken. SiS valde i december att tillfälligt helt stänga Björkbacken, för att ordning, säkerhet och ungdomarnas trygghet inte kunde upprätthållas på ett betryggande sätt.

”Så fort vi fick se och höra om missförhållandena på Björkbacken så valde jag att begära att kalla socialministern och generaldirektören för SiS till utskottet för att kunna ställa frågor och för att kunna följa upp vad som faktiskt har hänt och hur vi ska se till att detta absolut inte får hända igen”, säger utskottsledamoten Sofia Nilsson, C, till radion.

I en skriftlig kommentar till Sveriges Radio uppger socialminister Lena Hallengren att hon har fullt förtroende för att man inom ledningen för SiS ser allvaret i situationen och kommer noga att följa det kvalitetshöjande arbetet.

”Att man inte omhändertagit rapporterna om missförhållanden och inte agerat gör mig upprörd”, säger Sofia Nilsson till P4.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.