ST växer för tredje året i rad

ST2017-01-18
Under 2016 växte ST – förbundet noterade en nettoökning med 1271 yrkesaktiva medlemmar. ST hade vid årsskiftet totalt 94 703 medlemmar.

För tredje året i följd ökade STs medlemsantal 2016. Av medlemsstatistiken framgår också att antalet yrkesverksamma medlemmar vid årsskiftet, 67 098, är det högsta sedan 2008.

Förbundet värvade förra året 9 031 nya medlemmar, det högsta antalet på tolv år. Nästan 8 000 av de nya medlemmarna är yrkesverksamma och av dem är 44 procent mellan 25 och 35 år.

”För oss är det rekord när det gäller att värva yrkesverksamma medlemmar, det är det bästa året sedan vi började mäta”, skriver STs ordförande Britta Lejon på förbundets hemsida.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST Medlemmar
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.