TCO ställer krav på mobiltillverkarna

NYHET2004-04-13

Det finns ett stort behov av att nå ut med information om att handsfree kraftigt minskar strålningen från mobiltelefonen.

Det menar Jan Rudling, chef för TCO Development, i en kommentar till en Sifo-undersökning som TCO beställt.

Undersökningen visar att 90 procent av dem som använder mobiltelefoner anser att tillverkarna borde informera om den minskade strålningsrisken med handsfree.

Lika många anser att handsfree borde vara ett standardtillbehör när man köper en mobiltelefon.

Undersökningen visar också att 90 procent i åldrarna 9 till 79 år har mobiltelefon och att en fjärdedel av dessa använder handsfree ofta eller ibland.

Cirka hälften av dem som använder handsfree säger att de gör det för att det är praktiskt och cirka var femte anger rädslan för strålning som skäl.

TCOs ordförande, Sture Nordh, anser att tillverkarna måste tvingas att redovisa hur mycket de olika modellerna strålar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA