Ungdomsministern flyttar CSN-jobb hem till Kalmar

FLYTTEN2005-05-11

20 tjänster från CSN ska flyttas till Kalmar. Detta trots att Kalmar inte tillhör de orter som berörs av nedläggningarna inom försvaret.

–Diskussionen kom upp i samband med utlokaliseringarna, säger Lena Hallengren, som förutom att vara förskole- och ungdomsminister också är minister för vuxnas lärande.

Regeringen har bedömt att 45 tjänster kan flyttas inom CSN. Men enligt Lena Hallengren behöver inte Visby fler än 25 av tjänsterna då orten kommer att få fler nya jobb än vad den förlorar genom försvarsbeslutet.

Beslutet innebär att personalen vid CSNs lokalkontor i Kalmar fördubblas från 20 till 40 fram till 2008. Varifrån tjänsterna ska tas är inte bestämt, men enligt Lena Hallengren är den naturliga avgången så stor att ingen ska behöva flytta eller sägas upp.

Arne Mellqvist, ordförande för ST inom CSN är kritisk till beslutet.

3 000 varsel i Kalmar län

–CSN får agera mjölkko inte bara för att klara försvarsnedläggningarna, utan också för att klara regionalpolitiken i största allmänhet. Det här drabbar både dem vi är satta att tjäna och medlemmarna.

Orsaken till att tjänsterna flyttas till Kalmar är att det har varit närmare 3000 varsel i Kalmar län under det senaste halvåret.

Att Kalmar är Lena Hallengrens gamla hemstad har inget med beslutet att göra, hävdar hon bestämt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA