Bild: Casper Hedberg

Jag har så otroligt kompetenta kolleger

FÖRDJUPNING: MEDLEM I ST2017-12-13
Namn: Phaedre French. Ålder: 46 år. Bostad: Hyresrätt i Södertälje centrum. Familj: Sambo, son och två utflugna döttrar. Yrke & arbetsplats: Redovisningsekonom och administrativ hand­läggare på utrikes­departementet. Månadslön: 34 800 kronor.

Det här gör jag på jobbet: Jag jobbar med anslagsadministration inom internationellt utvecklingssamarbete och har ansvar för enhetens förvaltningsbudget. Det handlar dels om avstämning och rapportering av ekonomiskt utfall, dels om administrativa uppgifter som att expediera beslut och vara ett allmänt kompetensstöd. Mina arbetskamrater frågar mig om allt möjligt, från administrativa rutiner till våra regelverk kring ekonomi. 

Det här gör jag på fritiden: Jag kör motorcykel, en BMW F800GS, och om det inte går på grund av vädret så planerar jag för att köra motorcykel, haha. Det blir både dagsturer och semesterresor, och mycket fortbildning. Jag dansar orientalisk dans och har precis anmält mig till en nybörjarkurs i yoga. 

Det bästa med jobbet: Det är att ha så otroligt engagerade och kompetenta kolleger. Det är många här på Regeringskansliet som verkligen brinner för det de gör. Det är också roligt att utrikesdepartementet hanterar så många olika frågor. 

Det vill jag förändra i jobbet: Jag skulle vilja att det fanns mer tid för cheferna att vara bättre ledare. Det finns regelverk, utbildningar och stöddokument för chefer, men min bild är att tiden inte räcker till för att hinna med hela ledaransvaret på ett sätt som jag skulle önska. Om de hade mer tid för det skulle det i sin tur påverka hela organisationen på ett positivt sätt.

Därför är jag med i ST: För att ST driver fackliga frågor som berör alla arbetstagare, på samtliga nivåer. Jag tycker att det är viktigt att facket inte är nischat och för mig är det självklart att vara med i facket. Jag gick med i ST när jag började på utrikesdepartementet för snart 28 år sedan. Det är så man har möjlighet att påverka.  

Viktigaste frågan för facket: Att få alla att förstå att man måste delta för att påverka arbetslivet. Att värva medlemmar är därför en viktig fråga. Allt fackligt deltagande behöver kunna ske på arbetstid, för att alla ska ges möjlighet att delta.

ÄMNEN:

Medlemmar
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.