Totalt handlar det om 95 bärbara datorer, 32 stationära datorer och 950 hårddiskar.
Bild: Mostphotos
Totalt handlar det om 95 bärbara datorer, 32 stationära datorer och 950 hårddiskar.

Åtalas för grov stöld på Regeringskansliet

REGERINGSKANSLIET2020-11-12
En anställd på Regeringskansliet misstänks för att ha stulit datorutrustning för omkring 1,5 miljoner kronor från arbetsplatsen. Han åtalas nu för grov stöld, samtidigt som en annan person åtalas för grovt häleri.

Enligt åtalet har den anställde under närmare tre års tid systematiskt stulit datorer och hårddiskar från sin arbetsplats Regeringskansliet. Totalt handlar det om 95 bärbara datorer, 32 stationära datorer och 950 hårddiskar.

Utrustningen såldes vidare på försäljningssajten Tradera av en man som nu åtalas för grovt häleri.

Även stölderna betraktas som grova. Det motiveras dels med att de var omfattande och systematiska, dels med att Regeringskansliet är ett skyddsobjekt och att den anställde missbrukat sin förtroendeställning.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.