De kämpar för att rädda jobben

CSN2003-11-06

När varsel och neddragningar konkretiseras förvandlas siffror och turordningslistor till namn och ansikten på arbetskamrater.

Av:  Christian Örjestål

Just nu kämpar arbetsplatsombuden Ewa Rosén och Göran Ericsson för att rädda sina arbetskamraters anställningar på CSNs huvudkontor i Sundsvall. De vet inte om de har kvar sina egna jobb på CSN i framtiden.

– Det är lätt att tänka egoistiskt, att bara försöka skydda sig själv. Men vi måste vara bättre än så, säger Ewa Rosén. Vi måste se till våra medlemmars bästa nu.

Hur är stämningen nu?

– Alla är chockade, berättar Ewa Rosén. På min avdelning ska minst 15 av 35 personer bort. Jag blev helt tom i kroppen när jag fick höra om nedskärningarna, det känns fruktansvärt.

– Min avdelning drabbas inte lika hårt men vi kommer nog att förlora två av tio tjänster och det är klart att folk påverkas av en sån sak. Ovissheten är nog värst, säger Göran Ericsson. Folk undrar vem som måste sluta och vem som blir kvar.

– Vi är ju vana vid omorganisationer men det här är nog den värsta som i alla fall jag har upplevt, säger Ewa Rosén.

Hur blir arbetsbördan när så många tjänster försvinner

– Det är svårt att säga men det kommer nog att bli tungt.

Kommer ni att klara mängden ärenden?

– Jag tror inte det. Inte i längden, säger Ewa Rosén.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA