Färre tjänster flyttas inom Ams

FLYTTEN2005-04-08

350 tjänster från Arbetsmarknadsverket ska flyttas mot tidigare aviserade 700. Det beskedet har de anställda vid Ams fått idag.

Enligt utredaren Jan Bergqvists förslag skulle 700 tjänster vid Arbetsmarknadsverket flyttas till Östersund, Arvidsjaur och Karlstad/Kristineham, tre av de orter som drabbas av försvarsnedläggningen. Men när personalen informerades om regeringens planer idag hade den siffran minskat till 350 tjänster:

·     200 tjänster av verksgemensam och administrativ karaktär flyttas till Östersund.

·    90 administrativa tjänster flyttas till Karlstad/Kristinehamn.

·     60 tjänster, inriktade på kundtjänst, flyttas till Arvidsjaur.

Flytten till Arvidsjaur påbörjas först under 2006, de övriga redan i år.

– Det är bra att det blev färre tjänster än vad utredningen föreslog. Men det kan bli problem med de 200 tjänster som ska till Östersund, då det inte är klart vilka jobb man har tänkt sig. Det skapar en stor oro, säger Meeri Wasberg, vice ordförande för ST inom Arbetsmarknadsverket.

Övriga myndigheter som är berörda får också information under dagen. Men från näringsdepartementet är beskedet att ingenting kommer att offentliggöras ”innan helheten är klar”.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA