Fondchef får gå efter internt regelbrott

AP-FONDERNA2019-09-02
Första AP-fondens vd Johan Magnusson får lämna sitt jobb. Styrelsen har tappat förtroendet för vd:n sedan det uppdagats att han inte har följt det interna regelverket, skriver fondens styrelse i ett pressmeddelande.

Teresa Isele, chefsjurist på Första AP-fonden, tar över som tillförordnad vd med omedelbar verkan tills en ny vd är rekryterad, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

”Då det nu framkommit att Johan har brutit mot det interna regelverket har han tyvärr inte styrelsens fortsatta förtroende. En enig styrelse har därför beslutat att det inte är möjligt för Johan att fortsätta”, står det fortsatt i pressmeddelandet.

Styrelsen skriver att Johan Magnusson i sin roll som vd har brutit mot de interna reglerna ” vad avser innehav och handel med finansiella instrument”.

Publikt rapporterade i förra veckan om AP-fondernas chefslöner. Johan Magnusson var trea på listan med en lön på 355 583 kronor i månaden.

Johan Magnusson.
Bild: Första AP-fonden
Johan Magnusson.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

AP-fonderna
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.