Kriminalvården JO-anmäls

KRIMINALVÅRDEN2011-10-06
Kriminalvården har anmälts till Justitieombudsmannen, JO, efter det brutala mordet på en kvinnlig kriminalvårdare tidigare i veckan, skriver Dagens Nyheter, DN.

Kriminalvården avvaktar polisens utredningsarbete och egna utredningar om vad som egentligen hände när en kvinnlig anställd i 25-årsåldern blev överfallen och misshandlad till döds i måndags. Överfallet skedde när en intagen skulle transporteras till häktets rastgård.

Myndigheten har nu anmälts till JO av en man från Stockholmsområdet, skriver DN. Enligt anmälan är det ”fullständigt oacceptabelt” att en myndighet som Kriminalvården utsätter en ung person för så stora risker. Anmälaren anser att myndigheten inte vidtagit tillräckliga säkerhetsåtgärder.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.