NUTEK analyserar generationsskiften i företag

UPPDRAG2003-10-23
Regeringen har gett Verket för näringslivsutveckling, NUTEK, i uppdrag att analysera effekterna av kommande generationsskiften i företag.
Av:  Christian Örjestål
Drygt 40 procent av landets företagare är 51 år eller äldre. Det innebär att 200 000 företag berörs av ägarskifte de närmaste 10-12 åren. Något som i sin tur påverkar närmare 400 000 anställda.

Nu har NUTEK fått i uppdrag att analysera effekterna av kommande generationsskiften i företag. Verket ska också, i samarbete med ALMI Företagspartner, överväga förslag till konkreta åtgärder som underlättar planeringen av generationsskiften.

–Det är viktigt att underlätta generationsskiften, så att dessa företag fortsätter sin verksamhet, säger näringsminister Leif Pagrotsky. Vi behöver fler växande företag som bidrar till ökad tillväxt.

NUTEKs uppdrag ska vara klart senast 9 februari 2004.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmarknad
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.