Nytt servicekontor öppnar i Lysekil

STATENS SERVICECENTER2023-05-30

Statens servicecenter, SSC, öppnar ett nytt servicekontor i Lysekil. Servicekontoret ska ge allmänheten stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Det nya servicekontoret i Lysekil ligger i kommunhuset, samlokaliserat med kommunens kontaktcenter. Det innebär att besökare kan få medborgarservice från både kommunen och de statliga myndigheterna på en och samma plats, konstaterar SSC i ett pressmeddelande. Det statliga servicekontoret planerar att hålla öppet två dagar i veckan.

”Nu kan boende i Lysekil få statlig service på hemmaplan. Vi ser fram emot att möta besökarna på vårt nya servicekontor”, understryker kontorsområdeschef Hanna Tanha i pressmeddelandet.

På kontoret kommer servicehandläggare att kunna hjälpa till med ärenden om till exempel socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster. SSC tar för närvarande emot cirka 2,6 miljoner besök årligen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA