Råslätt servicekontor, Tornfalksgatan 11 i Jönköping.
Bild: Christina Hellmark
Råslätt servicekontor, Tornfalksgatan 11 i Jönköping.

Jönköpingsbor får ytterligare ett servicekontor

STATENS SERVICECENTER2023-05-31

Statens servicecenter, SSC, öppnar ytterligare ett servicekontor i Jönköping, nu i stadsdelen Råslätt. Regionchefen Tobias Lundin framhåller att invånarna i stadsdelen nu enklare kan få stöd i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Det nya servicekontoret ska ge stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

”Nu kan boende på Råslätt få statlig service på hemmaplan. Vi ser fram emot att möta besökarna på vårt nya servicekontor”, betonar kontorsområdeschef Franjo Bogic i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har SSC ett servicekontor på Trädgårdsgatan i centrala Jönköping. Det nya servicekontoret beräknas dagligen kunna ta emot ett 50-tal besökare.

”Vi förstärker den statliga närvaron i ett område där vi ser att behovet finns. Vi förenklar kontakten med våra fyra samverkansmyndigheter för invånare som behöver en personlig kontakt”, understryker regionchef Tobias Lundin i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.