Servicekontoret på Drottninghög i Helsingborg.
Bild: Daniel Pettersson
Servicekontoret på Drottninghög i Helsingborg.

Nytt servicekontor öppnar i Helsingborg

STATENS SERVICECENTER2023-04-21

Statens servicecenter, SSC, har nu öppnat servicekontor nummer 131, i Helsingborg. Kontoret beräknas kunna ta emot 100 besökare varje dag.

SSC har öppnat sitt nya servicekontor på Blåkullagatan på Drottninghög i Helsingborg. Kontoret kan ge allmänheten stöd och vägledning i ärenden hos Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

”Drottninghög är en stadsdel under omdaning och det nya servicekontoret blir ett viktigt tillskott i utvecklingen av området”, konstaterar kontorsområdeschef Per-Olof Borg i ett pressmeddelande.

Servicekontoren runt om i landet har cirka 2,2 miljoner besök årligen. Under 2023 ska antalet utökas till 147 servicekontor.

”Vi förstärker den statliga närvaron lokalt och förenklar kontakten med våra fyra samverkansmyndigheter, för invånare som behöver en personlig kontakt”, betonar regionchef Marie Edman Ljungholm i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA