Över 7 000 jobbar nu på Migrationsverket

NYHET2015-11-05

Sedan början av sommaren har Migrationsverket nyanställt närmare tusen personer. Flest personer har anställts i region Syd och region Väst.

I juni jobbade cirka 6 000 personer på Migrationsverket. Nu har myndigheten över 7 000 anställda, inklusive timanställda och de som har konsultuppdrag. De flesta nyanställda har fått jobb inom asylprövningen, men även på mottagningsenheterna och ansökningsenheterna har man blivit betydligt fler, konstaterar myndigheten i ett pressmeddelande.

Migrationsverket är indelat i sex regioner. Sett till antalet anställda är region Stockholm störst. Där jobbar i dag 1 150 personer. Näst störst är region Syd, med 1 127 anställda, följt av region Väst, med 879 anställda.

Den senaste veckan har 8 428 personer sökt asyl i Sverige. Av dessa var 1 876 ensamkommande barn. De viktigaste ursprungsländerna för de asylsökande är Afghanistan och Syrien med vardera närmare 2 800 asylsökande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA