Sju mister jobbet inom Riksarkivet

NEDLÄGGNING2003-10-27
Sju anställda sägs upp när Svars enhet i Bollstabruk läggs ner.

– Vi arbetar främst med registrering och ofta på uppdrag åt Riksarkivet. Nu mister vi alla jobbet när Bollstabruk läggs ner. Vi är sju anställda, varav en är tjänstledig och många har anställning med lönebidrag, berättar arbetsplatsombudet Catharina Wallin.

Meddelandet har enligt henne kommit som en chock. För bara ett och ett halvt år sedan flyttade enheten in i nyrenoverade lokaler i Bollsta och hyreskontraktet löper ut i december 2004.

För de berörda är situationen dyster, deras medelålder är hög och få jobb finns i trakten. Uppsägningarna väntas komma i november.

Men problemet med ekonomin är inte nytt, utan man har sedan länge arbetat med att skära ner kostnaderna. Redan nu är organisationen hårt slimmad för hela Svar, dit Bollstabruk hör, säger Göran Lindgren, ST-ordförande vid Svar.

– Nu har vi ställts inför faktum, fortsätter han. Riksarkivet drar in pengarna, 140 000 kronor, till registreringsverksamheten i Bollstabruk.

Bollstabruk i Ångermanland är en av enheterna inom Svar som i sin tur sorterar under Riksarkivet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.