ST-medlem kritiserad för inlägg på twitter

ARBETSFÖRMEDLINGEN2017-03-13
En chef på Arbetsförmedlingens huvudkontor har angripit en medarbetare för åsikter som hon uttryckt på twitter, uppger SVT. ST är mycket kritiskt till myndighetens agerande.

Under hösten genomfördes en granskning av en enskild anställd på Arbetsförmedlingens huvudkontor. Hon anklagades för att ha twittrat negativt om arbetsgivaren och om konsultföretaget Previa, som hade personalvårdande aktiviteter på arbetsplatsen.

I en inspelning som SVT tagit del av kritiserar den anklagade kvinnans chef henne för hennes tweets om myndigheten och om Previa.

ST inom Arbetsförmedlingen är mycket kritiskt mot att myndigheten haft synpunkter på medarbetarens twittrande.

”Det handlar ju om yttrandefrihet”, säger avdelningsordföranden Fredrik Andersson till SVT.

Också myndighetens personalchef Kurt-Ove Åhs ifrågasätter myndighetens rätt att ha synpunkter på innehållet i anställdas inlägg i sociala medier:

”Det är första gången jag hör upptagningen, och min ståndpunkt är att det är okej att twittra. Sedan har man ett förhållande till vår värdegrund, det är det svar man kan ge”, säger han till SVT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.