Annons:

ST-medlem kritiserad för inlägg på twitter

ARBETSFÖRMEDLINGEN2017-03-13

En chef på Arbetsförmedlingens huvudkontor har angripit en medarbetare för åsikter som hon uttryckt på twitter, uppger SVT. ST är mycket kritiskt till myndighetens agerande.

Under hösten genomfördes en granskning av en enskild anställd på Arbetsförmedlingens huvudkontor. Hon anklagades för att ha twittrat negativt om arbetsgivaren och om konsultföretaget Previa, som hade personalvårdande aktiviteter på arbetsplatsen.

I en inspelning som SVT tagit del av kritiserar den anklagade kvinnans chef henne för hennes tweets om myndigheten och om Previa.

ST inom Arbetsförmedlingen är mycket kritiskt mot att myndigheten haft synpunkter på medarbetarens twittrande.

”Det handlar ju om yttrandefrihet”, säger avdelningsordföranden Fredrik Andersson till SVT.

Också myndighetens personalchef Kurt-Ove Åhs ifrågasätter myndighetens rätt att ha synpunkter på innehållet i anställdas inlägg i sociala medier:

”Det är första gången jag hör upptagningen, och min ståndpunkt är att det är okej att twittra. Sedan har man ett förhållande till vår värdegrund, det är det svar man kan ge”, säger han till SVT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA