Stat och kommun driver gemensamt servicekontor

STATENS SERVICECENTER2020-11-23
I Malmö driver staten och kommunen ett gemensamt servicekontor för medborgarna. I Växjö och Örebro planeras motsvarande samarbeten mellan kommunerna och Statens servicecenter, SSC, under 2021 respektive 2022.

I Rosengård har Malmö stad och SSC inlett ett samarbete med samlad medborgarservice från stat och kommun i samma lokaler. Det innebär att Malmöborna kan få information om både Malmö stads och statliga myndigheters tjänster i samma lokal. Det går att ställa barn i kö till förskola och samtidigt ansöka om föräldrapenning, konstaterar SSC i ett pressmeddelande.

I de gemensamma lokalerna får medborgarna i Rosengård en samlad, personlig och digital service från stat och kommun. Samarbetet ska pågå till mars 2021 och utvärderas löpande för att beslut snabbt ska kunna tas om hur ett fortsatt samarbete kan utformas.

”Det blir enklare att bara behöva gå till en plats för att få hjälp med flera frågor samtidigt. Det finns en stor potential i att stärka och utveckla medborgarservicen genom mer samverkan mellan stat och kommun. Faller försöksverksamheten väl ut ser vi möjlighet till fler samarbeten”, kommenterar SSCs generaldirektör Thomas Pålsson försöket i pressmeddelandet.

Också i Växjö och Örebro planeras kommunalt och statligt samarbete om samlokalisering med Statens servicecenter under 2021 respektive 2022.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.