Stort intresse för karriär i staten

STATSFÖRVALTNING2021-03-31
Det finns ett stort intresse bland landets studenter för att satsa på en karriär i staten. Den slutsatsen drar Arbetsgivarverket efter den årliga Framtidsmässan, där offentliga arbetsgivare mött universitets- och högskolestudenter.

Universitets- och högskolestudenter från hela landet bjöds in till mässan, som på grund av pandemin genomfördes digitalt. Enligt ett pressmeddelande från Arbetsgivarverket var intresset större än någonsin för den virtuella monter med namnet Jobba statligt där medarbetare från Arbetsgivarverket och Statens institutionsstyrelse, SiS, mötte studenterna.

”Det var innovativt och spännande att få följa med på en digital mässa och möta studenter från hela landet. Det digitala är här för att stanna och vi behöver möta studenterna där de befinner sig”, konstaterar Annika Skoog, HR-strateg vid SiS, i pressmeddelandet.

Antalet besökare blev dubbelt så många till den digitala Framtidsmässan jämfört med ett normalår. Närmare 10 000 studenter registrerade sig och mer än 40 organisationer medverkade.

”Strax innan stängning hade över 900 studenter besökt vår digitala monter och det är mer än någonsin. Allt fler studenter verkar ha fått upp intresset för statliga jobb”, framhåller Arbetsgivarverkets kommunikatör Ann Lindblad i pressmeddelandet. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.