Stort intresse för karriär i staten

STATSFÖRVALTNING2021-03-31

Det finns ett stort intresse bland landets studenter för att satsa på en karriär i staten. Den slutsatsen drar Arbetsgivarverket efter den årliga Framtidsmässan, där offentliga arbetsgivare mött universitets- och högskolestudenter.

Universitets- och högskolestudenter från hela landet bjöds in till mässan, som på grund av pandemin genomfördes digitalt. Enligt ett pressmeddelande från Arbetsgivarverket var intresset större än någonsin för den virtuella monter med namnet Jobba statligt där medarbetare från Arbetsgivarverket och Statens institutionsstyrelse, SiS, mötte studenterna.

”Det var innovativt och spännande att få följa med på en digital mässa och möta studenter från hela landet. Det digitala är här för att stanna och vi behöver möta studenterna där de befinner sig”, konstaterar Annika Skoog, HR-strateg vid SiS, i pressmeddelandet.

Antalet besökare blev dubbelt så många till den digitala Framtidsmässan jämfört med ett normalår. Närmare 10 000 studenter registrerade sig och mer än 40 organisationer medverkade.

”Strax innan stängning hade över 900 studenter besökt vår digitala monter och det är mer än någonsin. Allt fler studenter verkar ha fått upp intresset för statliga jobb”, framhåller Arbetsgivarverkets kommunikatör Ann Lindblad i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA