Trafikverket väntas få kritik

TRAFIKVERKET2015-03-23
På lång sikt bör Trafikverket ta över underhållet av järnvägarna. Det är budskapet i ett kommande regeringsutredning, avslöjar SVT.

De senaste åren har järnvägen haft stora problem med tekniska fel, urspårningar och förseningar till följd av eftersatt underhåll.

I det kommande delbetänkandet från utredningen om järnvägens framtida organisation föreslås att underhållet av järnvägarna på lång sikt ska återgå i statlig regi. I dag utförs mycket av underhållet av privata entreprenörer.

Enligt SVT riktar dock utredaren hård kritik mot Trafikverket för bristande styrning, planering och kontroll av underhållsåtgärder.

Utredningen ska lämna sitt delbetänkande 31 mars.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.