Uppsägningar vid huvudkontoret

CSN2003-10-21
CSN vill säga upp 68 personer vid huvudkontoret i Sundsvall. – Det är många fler än väntat, säger klubbordförande Bobby Deogan.

– Vi var medvetna om att det kommer att bli personalminskningar. Men från början var det tal om att 45 till 50 tjänster skulle bort. Det skulle motsvara de 20 miljoner som fattas i personalbudgeten, säger Bobby Deogan, klubbordförande vid CSNs huvudkontor i Sundsvall.

Men nu är CSNs förhandlingsbud att antalet tjänster ska minskas med 68. Detta för att underskottet sägs ha ökat till 26 miljoner kronor.

– Folk här är upprörda och ledsna, förklarar Bobby Deogan.

Särskilt svår är ovissheten fram till dess arbetsgivaren presenterat turordningskretsarna. Av dem framgår det vilka som riskerar uppsägningar.

Förhandlingarna startar den 30 oktober.

Bobby Deogan förklarar att facket har en massa frågor om hur arbetsgivaren kommit fram till att 68 tjänster ska dras in – det motsvarar cirka 20 procent av de anställda vid huvudkontoret.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.