Avgörande beslut om R&D fattat

MEDIA2013-12-05

Tidningen Riksdag & Departement, R&D, ska läggas ned. Trots kritik och erbjudanden att överta tidningen har riksdagsstyrelsen beslutat föreslå att riksdagen slutar ge ut tidningen.

Enligt ett pressmeddelande från riksdagsstyrelsen har den nu beslutat att föreslå riksdagen att upphöra att ge ut R&D. Förslaget kommer att gå till konstitutionsutskottet för beredning.

Samtidigt beslutade styrelsen att riksdagsförvaltningen ska fortsätta sitt arbete med att utveckla webbplatsen riksdagen.se, enligt ett förslag som lämnades till styrelsen vid sammanträdet. Bland annat ska sökfunktionen samt prenumerations- och bevakningsfunktionerna förbättras och utvecklas.

Riksdagsstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde 25 september att avbryta försäljningsprocessen för R&D och inleda en process för att lägga ned tidningen. Redan då fick riksdagsdirektören uppdraget att ta fram förslag hur information om riksdagens arbete på riksdagen.se kan utvecklas som ersättning för tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA