Avgörande beslut om R&D fattat

MEDIA2013-12-05
Tidningen Riksdag & Departement, R&D, ska läggas ned. Trots kritik och erbjudanden att överta tidningen har riksdagsstyrelsen beslutat föreslå att riksdagen slutar ge ut tidningen.

Enligt ett pressmeddelande från riksdagsstyrelsen har den nu beslutat att föreslå riksdagen att upphöra att ge ut R&D. Förslaget kommer att gå till konstitutionsutskottet för beredning.

Samtidigt beslutade styrelsen att riksdagsförvaltningen ska fortsätta sitt arbete med att utveckla webbplatsen riksdagen.se, enligt ett förslag som lämnades till styrelsen vid sammanträdet. Bland annat ska sökfunktionen samt prenumerations- och bevakningsfunktionerna förbättras och utvecklas.

Riksdagsstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde 25 september att avbryta försäljningsprocessen för R&D och inleda en process för att lägga ned tidningen. Redan då fick riksdagsdirektören uppdraget att ta fram förslag hur information om riksdagens arbete på riksdagen.se kan utvecklas som ersättning för tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.