Dagens samhälle vill ta över R&D

RIKSDAGEN2013-11-27
Tidningen Dagens samhälle har lämnat ett formellt bud på riksdagens tidning Riksdag & Departement, R&D. Det skriver R&D på sin webbplats.

 Riksdagsstyrelsen beslutade i september att avbryta den pågående försäljningsprocessen av R&D och att tidningen skulle läggas ned. Frågan ska behandlas i konstitutionsutskottet, och nedläggningen är tänkt att ske sista juni nästa år.

Men nu bekräftar Dagens samhälles chefredaktör Mats Edman att man vill ta över R&D.  Dagens samhälle ägs av Sveriges kommuner och landsting, SKL.

Planen är att lägga ned papperstidningen R&D, samtidigt som Dagens samhälle utökar antalet sidor med ett likartat material. Webbplatsen rod.se övertas också, enligt budet.

Tre till sex av de nuvarande medarbetarna på R&D ska erbjudas anställning på Dagens samhälle. Budet förutsätter att riksdagen betalas 24 månadslöner för de medarbetarna.

Frågan om R&D kommer upp på Riksdagsstyrelsens möte nästa onsdag, rapporterar R&D.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.