Riksdag & Departement läggs ned

RIKSDAGEN2014-04-29
Efter en segdragen process är det nu i princip klart att riksdagens tidning Riksdag & Departement läggs ned i maj. Formellt beslut tas 8 maj.

Det är en bred majoritet i konstitutionsutskottet, KU, som föreslår att riksdagen tar beslut om att lägga ned Riksdag & Departement. Såväl regeringspartierna som Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna godkände det förslag som riksdagsstyrelsen lade fram i höstas.

Miljöpartiet och Vänsterpartiet motsätter sig beslutet med hänvisning till att insynen i det politiska arbetet kommer att minska. Miljöpartiet anser att en försäljning av tidningen borde prövas på nytt.

Argumentet för att lägga ned tidningen är att information finns på nätet och ekonomin blivit sämre då upplaga och annonsintäkter minskat.  

Tidningen grundades 1975 efter beslut av riksdagen och ägs av Riksdagsförvaltningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.