Riksdagens webb utvecklas

MEDIA2014-05-23

Nu har uppgraderingen av riksdagens egen webbplats påbörjats. Beslutet om nya funktioner och utvecklad nyhetsservice är en följd av nedläggningen av Riksdag & Departement.

I samband med att riksdagsstyrelsen beslutade att avveckla den egna tidningen Riksdag & Departement bestämdes också att den egna webbplatsen skulle utvecklas. Nu har startsidan på riksdagen.se delvis gjorts om, sökfunktionen har förbättrats och prenumerationsmöjligheterna blivit fler. Förbättringarna är det första steget i utvecklingen av riksdagen.se, skriver riksdagen i ett pressmeddelande.

När det pågår förhandlingar i kammaren ligger webb-tv-modulen där förhandlingarna direktsänds överst på den nya hemsidan. När det inte är direktsändning får i stället nyhetsnotiserna en mer framträdande placering. Informationen om hur man kan prenumerera på olika typer av utskick från riksdagen har också lyfts fram, samtidigt som designen har gjorts om för att ge startsidan ett mer modernt utseende.

Ett betydligt mer omfattande arbete har inletts för att ta fram en helt ny design och ett nytt navigationskoncept. Det är en del i arbetet med att anpassa webbplatsen till smarta mobiler.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA