Delegation ska stötta tillitsbaserad styrning

STATSFÖRVALTNING2017-12-08

Regeringen har beslutat att uppdra till Tillitsdelegationen att genomföra projekt som fokuserar på att utveckla också de statliga myndigheternas interna arbete med tillitsbaserad styrning.

Tillitsdelegationen ska enligt tilläggsuppdraget genomföra projekt som syftar till att ge stöd till de statliga myndigheter som vill utveckla verksamheten, med målet att uppnå en mer tillitsbaserad styrning vid myndigheten. Alla myndigheter välkomnas att delta i arbetet, enligt ett pressmeddelande från regeringen.

”Lärare ska ägna sig åt undervisning, polisen åt brottsbekämpning och handläggare på våra stora myndigheter åt kärnverksamheten. Alltför mycket tid läggs åt administration och att fylla i blanketter. Vi måste låta proffsen vara proffs och detta gäller inte minst medarbetare på våra statliga myndigheter. Därför beslutar idag regeringen om att utöka Tillitsdelegationens uppdrag till att omfatta även statliga myndigheter. Hela offentliga sektorn ska präglas av en tillitsbaserad styrning”, kommenterar civilminister Ardalan Shekarabi, S, i pressmeddelandet.

I somras presenterade Tillitsdelegationen ett delbetänkande om hur olika ersättningsmodeller styr verksamheten i hälso- och sjukvård samt socialtjänst. Delegationens ordförande Laura Hartman välkomnar det vidgade uppdraget från regeringen:

”Vi har hittat ett bra arbetssätt som kombinerar traditionellt utredningsarbete med ett aktivt utåtriktat främjande. Vårt nära samarbete med forskarsamhället under ledning av vår forskningsledare Louise Bringselius är också mycket värdefullt i det fortsatta uppdraget med myndigheter”, säger hon i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA