Kriminalvården fick över 2 500 sökande

KRIMINALVÅRDEN2018-03-13
Kriminalvårdens satsning på att rekrytera nya medarbetare har lyckats över förväntan, enligt ett pressmeddelande. 2 552 personer har sökt till de cirka 200 nya tjänster myndigheten ska tillsätta.

Det är ett utökat transportuppdrag som gör att Kriminalvården behöver anställa cirka 200 nya medarbetare, utöver det normala rekryteringsbehovet i år. För att locka nya medarbetare har Kriminalvården annonserat i sociala medier och hållit utställningar både på Stockholms centralstation och i Nordstan, Göteborg.

”Vi är positiva till gensvaret. Vi tror att aktiviteterna på sociala medier och utställningarna i Stockholms central och Nordstan har gjort att folk har fått upp ögonen för oss”,  konstarerar Kjell-Arne Sköldh, kriminalvårdschef på HR-avdelningen, i pressmeddelandet.

Just nu arbetar myndigheten med att gå igenom de många ansökningarna, och rekryterare har sedan någon vecka börjat intervjua potentiella medarbetare. Rekryteringen sker till hela myndigheten och inte bara till transportuppdraget. Avsikten är att genomföra också den ordinarie ersättningsrekryteringen till anstalter, häkten och nationella transportenheten.

Sedan 1 januari är Kriminalvården, vid sidan av de egna och Polisens transporter, också  huvudansvarig för transporter av klienter från Statens institutionsstyrelse och Migrationsverket, samt för patienter från landstingens tvångsvårdsinrättningar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.