Servicekontor stängdes efter hot

ARBETSMILJÖ2019-08-30
Statens servicecenters servicekontor på Möllebacken i centrala Karlskrona tvingades stänga under torsdagen på grund av ett hot, uppger lokala medier. Hotet var riktat mot Karlskrona kommun.

Kontorsområdeschefen Ann-Margret Olsson vid Statens servicecenter uppger till lokalradion att beslutet att stänga kontoret togs klockan 15.40, strax innan ordinarie stängningstid. Hotet mot servicekontoret ska ha riktat sig mot Karlskrona kommuns verksamhet vid servicekontoret och uttalades på annan plats.

I samband med beslutet att stänga utrymdes kontoret och all personal lämnade lokalerna.

”Vi tar prioriterar alltid säkerheten och tog därför beslutet att stänga kontoret, säger Ann-Margret Olsson till radion.

Hotet har polisanmälts och kommer att utredas av polisen. När kontoret kommer att öppnas igen kommer att beslutas i samråd med polisen och kommunen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.