Skånska häkten ska utredas

KRIMINALVÅRDEN2012-02-16
Häktenas kapacitet är ett problem för Kriminalvården i Skåne. Beläggningsgraden är hög och många anläggningar är gamla, skriver TT.

Den senaste tidens våldsdåd i Malmö har lett till intensifierat arbete från polisen. I måndags häktades fyra personer misstänkta för mord. Ytterligare fyra män är anhållna, varav en i sin frånvaro, och åklagare kommer att begära dem häktade under den fortsatta utredningen. Det senaste året har åtta personer skjutits till döds i Malmö, enligt en sammanställning som Sydsvenskan gjort.

Nu ska Kriminalvården se över situationen för häktena i Skåne. Den nye generaldirektören Nils Öberg har tagit initiativ till en översyn av vilka alternativ som finns för en kommande upprustning av de ofta ålderstigna anläggningarna:

”Det har funnits tillfälliga häktesplatser i Skåne sedan 2008. Någon gång måste det upphöra och övergå till en annan lösning. Vad det blir ska vi utreda och ha svar på om ett halvår”, säger Nils Öberg till TT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.