Annons:

Brottslighet

Ämne:Brottslighet
Här hittar du de artiklar Publikt publicerat om Brottslighet. Du kan även följa vad Publikt skriver om Brottslighet genom att prenumerera på RSS-flödet för detta ämne.
HögskolanNyhetDe tre huvudåtalade i rättegången om fusk i samband med högskoleprov har dömts till fängelse i mellan tre och ett halvt och sex år. Ytterligare sex personer har dömts för medverkan i fuskandet.
RättsväsendetNyhetFörtroendet för rättsväsendet har ökat, och särskilt förtroendet för Polisen. Det visar årets Nationella trygghetsundersökning från Brottsförebyggande rådet, Brå.
SkatteverketNyhetRegeringen har föreslagit att Skatteverket ska få utvidgade möjligheter att utreda brott kopplade till myndighetens verksamhet. Nu har lagrådet lämnat sitt yttrande och anser att man bör förtydliga hur långt Skatteverkets befogenheter sträcker sig.
BolagsverketNyhetBolagsverket i Sundsvall ska få en tydligare roll i kampen mot brottslighet. Det säger näringsminister Mikael Damberg, S, till SVT och lovar att se över lagstiftningen.
PolisenNyhetÖrebropolisen Peter Springare har anmälts av den egna ledningen efter kontroversiella uttalanden om invandrare och brottslighet. Uttalandena bandades av TV4 med dold kamera.
RättsväsendetNyhetMänniskors oro för brottsligheten i samhället ökar, konstaterar Brottsförebyggande rådet, Brå, i sin nationella trygghetsundersökning. Samtidigt minskar förtroendet för rättsväsendets myndigheter.
Prenumerera på