Arbetsförmedlingen flyttar in på sju servicekontor till

ARBETSFÖRMEDLINGEN2021-05-07
I maj flyttar Arbetsförmedlingens kundtorg in på ytterligare sju av Statens servicecenters servicekontor. Därmed kommer Arbetsförmedlingen att finnas på 99 servicekontor.

I december 2019 inleddes ett pilotprojekt där sex av Statens servicecenters servicekontor övertog Arbetsförmedlingens service i tjänsten kundtorg. Efter hand har verksamheten flyttat in på fler servicekontor och nu adderas ytterligare sju orter till listan.

Syftet med att etablera Arbetsförmedlingens kundtorg på servicekontoren är enligt ett pressmeddelande att arbetssökande och arbetsgivare ska få möjlighet till spontanbesök. Servicekontoren kan då hjälpa till med enklare ärenden som allmän information och guidning i Arbetsförmedlingens digitala tjänster, att skriva in sig som arbetssökande, lämna aktivitetsrapporter, använda datorer för självservice samt för att hämta och fylla i blanketter.

”När fler myndighetstjänster samlas under ett tak blir det lättare för många av våra besökare. Vi ser fram emot att välkomna arbetssökande och arbetsgivare för att bland annat vägleda dem i Arbetsförmedlingens digitala tjänster”, kommenterar Statens servicecenters generaldirektör Åsa Lindh övertagandet av kundtorgsverksamheten i pressmeddelandet.

De sju nya orterna

I maj tar Statens servicecenter över delar av Arbetsförmedlingens kundtorgstjänster på följande orter:

  • Borås
  • Halmstad
  • Helsingborg
  • Karlstad
  • Linköping
  • Skövde
  • Varberg

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.