Arbetsförmedlingen flyttar in på sju servicekontor till

ARBETSFÖRMEDLINGEN2021-05-07

I maj flyttar Arbetsförmedlingens kundtorg in på ytterligare sju av Statens servicecenters servicekontor. Därmed kommer Arbetsförmedlingen att finnas på 99 servicekontor.

I december 2019 inleddes ett pilotprojekt där sex av Statens servicecenters servicekontor övertog Arbetsförmedlingens service i tjänsten kundtorg. Efter hand har verksamheten flyttat in på fler servicekontor och nu adderas ytterligare sju orter till listan.

Syftet med att etablera Arbetsförmedlingens kundtorg på servicekontoren är enligt ett pressmeddelande att arbetssökande och arbetsgivare ska få möjlighet till spontanbesök. Servicekontoren kan då hjälpa till med enklare ärenden som allmän information och guidning i Arbetsförmedlingens digitala tjänster, att skriva in sig som arbetssökande, lämna aktivitetsrapporter, använda datorer för självservice samt för att hämta och fylla i blanketter.

”När fler myndighetstjänster samlas under ett tak blir det lättare för många av våra besökare. Vi ser fram emot att välkomna arbetssökande och arbetsgivare för att bland annat vägleda dem i Arbetsförmedlingens digitala tjänster”, kommenterar Statens servicecenters generaldirektör Åsa Lindh övertagandet av kundtorgsverksamheten i pressmeddelandet.

De sju nya orterna

I maj tar Statens servicecenter över delar av Arbetsförmedlingens kundtorgstjänster på följande orter:

  • Borås
  • Halmstad
  • Helsingborg
  • Karlstad
  • Linköping
  • Skövde
  • Varberg

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA