28 nya servicekontor ska öppna i två omgångar under 2022 och 2023.
Bild: Mostphotos
28 nya servicekontor ska öppna i två omgångar under 2022 och 2023.

Ytterligare 28 nya servicekontor ska etableras

STATENS SERVICECENTER2021-05-27

Regeringen har beslutat att ge Statens servicecenter, SSC, i uppdrag att öppna ytterligare minst 28 nya servicekontor under 2022 och 2023. Beslutet välkomnas av SSC.

I ett pressmeddelande på onsdagen aviserade regeringen att SSC kommer att få i uppdrag att under kommande år öppna minst 28 nya servicekontor på olika platser över hela landet. Enligt pressmeddelandet innebär det en kraftig förstärkning av det statliga servicekontorsnätet, vilket kommer förbättra tillgängligheten till statlig service för både enskilda och företag över hela landet.

”Regeringsuppdraget är en mycket tydlig politisk signal till oss att fortsätta bygga vidare på servicekontorsreformen. Syftet med reformen är hålla ihop samhället och stärka medborgarnas förtroende för staten genom ökad statlig lokal närvaro”, kommenterar SSCs generaldirektör Åsa Lindh beslutet i ett pressmeddelande.

I dag finns 116 servicekontor på olika platser i landet och fyra till är på väg att inrättas. Med dagens beslut står det klart att SSC kommer att öppna ytterligare minst 28 nya kontor i två omgångar under 2022 och 2023. Den första omgången under nästa år ska omfatta minst 13 kontor. Den andra omgången kommer att genomföras under 2023.

Här hamnar de nya kontoren

Regeringens uppdrag innebär att SSC ska öppna nya servicekontor i följande kommuner:

Askersund, Boden, Borgholm, Eskilstuna, Filipstad, Finspång, Helsingborg, Jönköping, Laholm, Linköping, Lysekil, Nordmaling, Norrköping, Nynäshamn, Stenungsund, Södertälje, Sölvesborg, Tingsryd, Uppsala, Växjö, Ånge, Åre och Östhammar.

Myndigheten ska dessutom öppna ytterligare fem till sex kontor i Stockholms, Göteborgs och Malmös storstadsområden.

De nya kontoren i Eskilstuna, Helsingborg, Jönköping, Linköping, Norrköping, Södertälje, Uppsala och Växjö samt minst ett kontor i vardera storstadsområde ska öppna i – eller i direkt anslutning till – ett socialt utsatt område.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA