Arbetsförmedlingens kundtorg flyttar in på 23 servicekontor

ARBETSFÖRMEDLINGEN2020-08-28
Nu flyttar Arbetsförmedlingen in på ytterligare 23 av de servicekontor som drivs av Statens servicecenter, SSC. Därmed tar SSC över delar av den service som Arbetsförmedlingen erbjuder på sina kundtorg.

Syftet med införandet är enligt ett pressmeddelande att arbetssökande och arbetsgivare ska få möjlighet till spontanbesök på servicekontor för att få hjälp med enklare ärenden, som allmän information och guidning i Arbetsförmedlingens digitala tjänster, att skriva in sig som arbetssökande, lämna aktivitetsrapporter, använda datorer för självservice samt för att hämta och fylla i blanketter.

Under september flyttar Arbetsförmedlingen in på servicekontoren på följande orter:

Arvika, Eskilstuna, Eslöv, Falköping, Gislaved, Hagfors, Härnösand, Klippan, Kristinehamn, Kungsbacka, Landskrona, Ljusdal, Lycksele, Mariestad, Mora, Piteå, Sala, Simrishamn, Strängnäs, Tranås, Vetlanda, Vänersborg och Åmål.                       

Därmed kommer enligt pressmeddelandet ett 70-tal servicekontor att erbjuda Arbetsförmedlingens tjänster i sina lokaler.

”Den lokala närvaron är väldigt angelägen för Arbetsförmedlingen, i synnerhet under pågående arbetsmarknadskris, då behovet att få hjälp och stöd från oss ökat dramatiskt. Samarbetet med SSC är en viktig del i att säkerställa vår närvaro lokalt som gör att vi kan erbjuda kunderna generösare öppettider på fler orter i landet”, framhåller Arbetsförmedlingens generaldirektör Maria Mindhammar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.