Regeringskansliet dyrare än någonsin

REGERINGEN2010-10-15

Kostnaderna för Regeringskansliet har ökat med en och en halv miljard kronor den senaste mandatperioden, enligt en granskning som Rapport genomfört.

Den svenska regeringen är numera störst i Europa, och kostnaderna för Regeringskansliet har ökat till rekordnivåer, visar en granskning som SVTs Rapport har gjort. Trots att allianspartierna då riktade skarp kritik mot den tidigare socialdemokratiska regeringens kostnadsdrivande byråkrati, har de själva varit med om att kraftigt öka utgifterna för regeringsarbetet.

Rapports genomgång av Regeringskansliets kostnadsutveckling de senaste tio åren visar att Fredrik Reinfeldts utgifter för Regeringskansliet varit högre än Göran Perssons.

Förra året kostade Regeringskansliet närmare sju miljarder kronor att driva, en ökning med över en och en halv miljard kronor jämfört med Göran Persson sista regeringsår.

”Det är klart att vi behöver ett bra regeringskansli i Sverige som kan förbereda ärenden och har välmotiverad personal”, säger Fredrik Reinfeldt till tv.

Vid årsskiftet jobbade enligt Rapport närmare 5 000 personer inom regeringskansliet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av GG (ej verifierad) fre, 10/15/2010 - 17:17
Arbetsmiljöverket går det bra att skära ned på. Men sitt eget hus tycks man inte vilja riva några väggar på.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA