Servicekontor stänger en dag i veckan för att spara pengar

STATENS SERVICECENTER2023-10-03

Nu stänger Statens servicecenter flera servicekontor en dag i veckan för att snabbt hantera regeringens sparkrav. I ett första steg införs fyradagarsvecka på fem kontor i Stockholm.

Kostnader för lokalhyror, datatjänster och säkerhet har stigit kraftigt och är för höga för att täckas av ett minskande anslag, skriver Statens servicecenter i ett pressmeddelande.

För att snabbt spara pengar kommer fem servicekontor i Stockholmsregionen att ha öppet bara fyra dagar i veckan från 2 oktober. Samtidigt avslutar myndigheten 30 provanställningar runt om i landet.

Myndigheten bedömer att besökarna på servicekontoren även fortsatt kommer erbjudas en god servicenivå.

De kontor som berörs är Odenplan (stängt måndag), Hallunda (stängt tisdag), Sundbyberg (stängt onsdag), Kungsholmen (stängt torsdag) och Liljeholmen (stängt fredag). Servicekontoret i Kista är myndighetens mest välbesökta kontor i hela landet och kommer därför fortsatt att ha öppet fem dagar i veckan.

”Vi gör det här för att skapa förutsägbarhet för våra besökare på servicekontoren, och för att värna våra medarbetares arbetsmiljö”, kommenterar Paul Larsson, chef för verksamhetsområde medborgarservice, myndighetens beslut i pressmeddelandet.

Åtgärderna genomförs enligt pressmeddelandet för att få en budget i balans, och Statens servicecenter kommer även att se över öppettiderna i andra delar av landet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA